Organisatieontwikkeling

Team optimalisatie.
Een groep collega’s vormt nog geen team en een ook een ervaren team heeft af en toe wat smeerolie nodig. In de uitvaartsector zijn medewerkers vaak zelfstandig aan het werk, bij families of achter de schermen. Tegelijkertijd is het van belang dat ze efficiënt en prettig samenwerken. Wij begeleiden organisaties, teams en hun leidinggevenden om zo inzicht te krijgen in de groepsdynamiek en invloed uit te oefenen op de processen binnen het team. Met als resultaat een goed functionerend team van tevreden werknemers en collega’s met een gedeelde focus en gezamenlijke verantwoordelijkheid. Team-coaching door funiQ is altijd maatwerk en in-company.


Drijfveren.

Een nieuwe collega aannemen heeft invloed op je hele organisatie. Past iemand in je team? Hoe dan?
Taken delegeren of je werknemers een uitbreiding van hun takenpakket geven, vraagt ook om zorgvuldig kijken. Past dit bij hem of haar?
De antwoorden vind je in de persoonlijke drijfveren.
Drijfveren geven doel en richting aan je leven, het zijn de zaken die jij echt van belang vindt en ze verklaren jouw gedrag. Jouw persoonlijke drijfveren, gebaseerd op overtuigingen en behoeftes kleuren de bril waardoor jij de wereld ervaart.

 Wat iemands drijfveren zijn, is te meten in een analyse. Uit die “scan” komt een heel persoonlijk plaatje: wat in jou is zo sterk dat het je tot actie aanzet? Is het een intellectuele drijfveer, een sociale of een praktische? Ben je vooral traditioneel ingesteld of individualistisch?
Je zult begrijpen dat ieder mens een mix heeft en dat bij de een iets anders de overhand heeft dan bij de ander. Het ontdekken van je eigen drijfveren helpt je enorm bij het analyseren: waar ben ik goed in, waar word ik blij van? En het verklaart waarom sommige typen mensen jou helemaal niet liggen. Het geeft je inzicht én handvatten om iets te veranderen, als je dat wilt.
De drijfveren-analyse is erg bruikbaar om te kijken naar het functioneren van een team. Het liefst heb je mensen in je team die elkaar aanvullen, versterken. Wanneer je allemaal dezelfde menstypes hebt als uitvaartleider, zullen er taken blijven liggen of botsingen optreden. Een mix is ideaal.

Laat je team eens scannen: de individuen en het team als geheel. Een investering die zich snel terugverdient bij het zoeken naar een nieuwe collega of het opnieuw rangschikken van taken.


Leiderschap.
Goede leiders zijn in staat om anderen te stimuleren en inspireren. Daarmee vergroot je de betrokkenheid en prestaties van je medewerkers. Goed leiderschap is niet altijd gemakkelijk. Als teamleider, manager of werkgever is het goed je eigen leiderschapsstijl kennen. Ben je taakgericht of mensgericht? Is dat wat er nodig is in jouw organisatie? Wellicht wil je meer vaardigheden ontwikkelen of inzicht krijgen in je eigen kwaliteiten en valkuilen. Wij van funiQ helpen je graag hiermee. Omdat we de uitvaartbranche en de professionals daarin goed kennen, spreken we jouw taal. Managementondersteuning kan in een individueel traject, of met een aantal collega’s uit andere ondernemingen.

Scroll To Top